Auto rijdt Albertkanaal in: moeder en 2 kinderen uit Mol overleden

Print

Auto rijdt Albertkanaal in: moeder en 2 kinderen uit Mol overleden

De hulpdiensten hebben maandagmorgen drie lichamen uit het Albertkanaal in Ham gehaald. Een moeder van in de dertig was met haar twee kinderen, een jongen van 9 en een meisje van 7, rond 7.15 uur ter hoogte van de Vertjenstraat loodrecht het kanaal in gereden. Verschillende ziekenwagens en mugteams kwamen ter plaatse maar voor de drie inzittenden uit Mol kon geen hulp meer baten. Burgemeester Dirk De Vis (CD&V) spreekt over een familiedrama.

Op een twintig meter brede grasstrook langs het jaagpad van het kanaal zijn de sporen te zien van de banden van het voertuig dat in het water reed. Blijkbaar zou er op de grasstrook dus een aanloop genomen zijn om zo met een snelheid het kanaal in te rijden.Verschillende automobilisten op de brug van de Staatsbaan waren getuige van de feiten en verwittigden de hulpdiensten. Duikers van de brandweer van Tessenderlo haalden de drie lichamen en het voertuig, dat in het water over de kop ging, uit het water.

Er werden nog reanimatiepogingen ondernomen, maar de moeder en haar twee kinderen overleden ter plaatse.

De lokale politie verwittigde vervolgens het Hasseltse parket, waarna aan het kanaal in Ham een uitgebreid sporenonderzoek werd uitgevoerd.

Zit u met vragen? Bel naar de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 (24u op 24u bereikbaar) of surf naar www.zelfmoord1813.be. Daar kan u dagelijks chatten van 19u tot 21u30.

Belga, Foto's SD