"Waarom stond daar geen seingever?"

Print
"Waarom stond daar geen seingever?"

Waarom stond daar geen seingever?

De toestand van de 65-jarige Marie-Claire Moreels, die zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen werd aangereden door Johan Vansummeren, is nog kritiek. Het parket van Kortrijk startte een onderzoek. Getuigen klagen aan dat er aan de verkeersdrempel waar het ongeval gebeurde, geen seingever stond.

Lees ook:
Aangeslagen Vansummeren: "Dit moest een mooie zondag worden"
Vouw in coma na botsing met Vansummeren (video)

Op een filmpje dat op sociale media circuleert, is te zien hoe een groot deel van de renners de vrouw langs één kant voorbijraast. Maar plots splitst het peloton en komen ze van beide kanten. Johan Vansummeren knalt met volle snelheid tegen de drempel en vervolgens tegen Marie-Claire.

“Je ziet hoe hij eerst de foute kant van de drempel neemt, zich dat realiseert en dan naar rechts wil”, zegt Tom Janssens, woordvoerder van het Kortrijkse parket. “Uiteindelijk probeert hij over de drempel te springen en raakt hij zo de vrouw.” Zondagavond werd ze al voor een tweede keer geopereerd, maar volgens ziekenhuisdirecteur Jan Deleu is haar toestand “zeer levensbedreigend”.

Geen seingever

Het parket opende zondag nog een onderzoek. Het ondervroeg Vansummeren en zal ook het filmpje bekijken. Volgens buurvrouw Leen kan het slachtoffer niets worden verweten. “Ik vind het vooral vreemd dat er geen seingever stond om aan te duiden dat daar een drempel was.”

Wim Van Herreweghe, organisator van de Ronde, bevestigt dat. “Het ging om een zogenaamde tweede drempel die volgde na een rotonde. Daar hadden we iemand geplaatst om het gevaar aan te duiden, maar aan zo’n drempel die er net na ligt, plaatsen we nooit een seingever. Omdat de renners al op de hoogte gebracht zijn dat ze moeten opletten. Dit is gewoon een zeer spijtig ongeval. Onze gedachten zijn bij die familie.”

Bekijk hier de beelden van het ongeval.
OPGELET: HARDE BEELDEN:

Lees het volledige verhaal in uw krant.

Foto Belga