PXL wil ingangsexamen voor toekomstige leraars (poll)

Print
PXL wil ingangsexamen voor toekomstige leraars (poll)

PXL wil ingangsexamen voor toekomstige leraars (poll)

Diepenbeek - De Limburgse hogeschool PXL werkt aan een toelatingsproef voor toekomstige studenten in de lerarenopleiding. Zo’n vrijwillige proef is ook al ingevoerd voor burgerlijk ingenieurs. De christelijke onderwijsvakbond wil zelfs dat de proef voor leraars verplicht wordt.

De discussie over de toelatingsproef is dit weekend ingezet door André Oosterlinck, voorzitter van de associatie van de KU Leuven. Hij vindt namelijk dat het intellectueel niveau van de gemiddelde leraar te laag is en pleit dan ook voor een proef.

Lees ook:
"Leraren hebben een te laag niveau"
"Leerkracht worden? Toelatingsproef doen"

Zijn grote voorbeeld is Finland, waar leerkrachten nog veel respect krijgen en waar studenten verplicht zijn om een ingangsexamen af te leggen. Alle onderwijsmensen hebben daar ook een universitaire opleiding.

Francis Loyens, directeur onderwijs van de KHLim, de Limburgse hogeschool die tot de associatie van de KU Leuven behoort, vindt een toelatingsproef dan weer géén goed idee.

Ook de topvrouwen van zowel het gemeenschaps- als het katholiek onderwijs zijn niet te vinden voor een verplichte proef, want “hóe kan je meten of iemand een goede leraar wordt?”

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.
LC, Archieffoto TVG


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio