Aangeslagen Vansummeren: "Dit moest een mooie zondag worden"

Print
Aangeslagen Vansummeren: "Dit moest een mooie zondag worden"

Aangeslagen Vansummeren: Dit moest een mooie zondag worden

Lommelaar Johan Vansummeren moest zondag in de Ronde van Vlaanderen al snel opgeven nadat hij frontaal op een 65-jarige vrouw botste. De toeschouwster werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Vansummeren kwam er met schaafwonden vanaf. Hij reageerde na afloop erg aangeslagen voor de camera van Sporza. "Dit moest een mooie zondag worden, en dat is het allesbehalve", luidt het.

Lees ook:
Cancellara klopt drie Belgen en wint Ronde van Vlaanderen
Vrouw in coma na botsing met Vansummeren (video)

"Het is een valpartij. Ik heb niet veel zin om dieper in te gaan op hoe het is gebeurd", aldus Vansummeren. "Ik voel me beroerd omdat er andere mensen bij betrokken zijn. Daarover voel ik me slechter dan over die valpartij. Ik hoop dat het de goede richting uitgaat met de vrouw. Ik zal in de loop van de komende dagen misschien wat meer te weten komen, ik ga ze de komende dagen nog wat met rust laten, en dan contact opnemen."

De verwondingen van Vansummeren vallen mee. "Alleen wat hechtingen in mijn gezicht en een blauw oog", klinkt het. "Maar dat is nu echt niet het belangrijkste. Ik ben echt geschrokken. Het enige belangrijke is dat die mevrouw goed herstelt."

Bekijk hier de beelden van het ongeval. OPGELET: HARDE BEELDEN:

Foto Sporza