Vrouw in coma na botsing met Vansummeren (video)

Print
Vrouw in coma na botsing met Vansummeren (video)

Vrouw in coma na botsing met Vansummeren (video)

Johan Vansummeren (Garmin-Sharp) heeft zondagmiddag moeten opgeven in de 98e editie van de Ronde van Vlaanderen, nadat hij bij het buitenrijden van Wielsbeke een vrouw had aangereden.

De 65-jarige vrouw stond op een vluchtheuvel naar de wedstrijd te kijken. Ze bleef na de aanrijding roerloos liggen en werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt ze in een kunstmatige coma gehouden en ondergaat ze een operatie aan de hersenen.

Bij het ongeval kwam ook Vansummeren zwaar ten val. Hij kwam ervan af met enkele schaafwonden en heeft het ziekenhuis intussen verlaten. "Wat Johan Vansummeren betreft, hij heeft rijtwonden in het gezicht en mocht het ziekenhuis verlaten", aldus Garmin-Sharp. "Hij, en wij als team, zijn met onze gedachten bij de toeschouwster en we wensen haar het beste."

De precieze omstandigheden van de botsing zijn nog onduidelijk. Het parket van Kortrijk is ingelicht en zal normaal gezien een verkeersdeskundige aanstellen. "Hij kwam afgevlogen en is tegen haar gereden. Hij is overkop gegaan en zij is gevallen. Op het eerste zicht was het erg", aldus een getuige aan VTM.

Bekijk hier de beelden van het ongeval. OPGELET: HARDE BEELDEN:

Luke Durbrigde

Ook voor Australiër Luke Durbridge duurde de 98ste Ronde van Vlaanderen niet lang. "Durbridge sloeg hard met het hoofd tegen het asfalt", stelde sportdirecteur Lorenzo Lapage. "Toen we bij hem kwamen was hij 'even van de wereld'. Wij wilden geen enkel risico nemen en beslisten dan maar om hem uit koers te halen en Durbridge te laten afvoeren naar het ziekenhuis voor verdere medische controle."

De kopman van Lotto-Belisol, Jurgen Roelandts, ging eveneens tegen de grond. De derde van vorig jaar werd geraakt aan de elleboog en de schouder.

Belga