Reynders start Vlaams charme-offensief in Limburg

Print

Reynders start Vlaams charme-offensief in Limburg

Als eerste van de Vlaamse provincies heeft vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders dinsdag een een werkbezoek gebracht aan Limburg. Hij gaf onder meer de studenten van de Universiteit Hasselt meer uitleg over zijn buitenlands beleid en luisterde naar de prioriteiten voor Limburg die LRM-topman Stijn Bijnens naar voor schoof.

Op zich is het niet alledaags dat een federaal minister een soort blijde intrede in de Vlaamse provincies doet. Minister van Buitenlandse Zaken Reynders wil met zijn bezoek duidelijk een charme-offensief naar Vlaanderen inzetten. Desondanks was het voor alle partijen interessant om informatie uit te wisselen.

Reynders ging eerst langs bij de Universiteit Hasselt, waar hij de studenten van de Rechtenfaculteit toesprak. Hij had het onder meer over de kansen om een diplomatieke carrière uit te bouwen, nu er in 2014 opnieuw diplomatieke examens worden georganiseerd. Verder gaf Reynders toelichting bij zijn buitenlands beleid en de manier waarop hij met mensenrechten omgaat.

Onder begeleiding van de Limburgse gouverneur en naamgenoot Herman Reynders, trok het gevolg nadien naar de ambtswoning van de gouverneur. De federale minister luisterde er naar Stijn Bijnens, topman van de investeringsmaatschappij LRM, die hem een aantal actuele Limburgse dossiers voorschotelde.

"Met de plannen van de NMBS, de gevangenis van Leopoldsburg en de introductie van een fiscaalvriendelijke reconversiezone, zijn er toch wat onderwerpen waarbij we de steun van de federale overheid nodig hebben", zegt gouverneur Reynders. "Vandaar dat het interessant was dit te kunnen meegeven. Hopelijk met goed gevolg."

Belga

Foto's Belga / PN