Van de Velde krijgt zesde plaats op Kamerlijst

Print
Van de Velde krijgt zesde plaats op Kamerlijst

Van de Velde krijgt zesde plaats op Kamerlijst

Antwerps schepen Rob Van de Velde gaat na de verkiezingen van 25 mei wellicht naar het federaal parlement. "Ik wil daar vooral vechten voor onze ondernemers", zegt hij.

Schepen van Stadsontwikkeling en Ruimtelijke Ordening Rob Van de Velde maakt een opmerkelijke opmars binnen de Antwerpse N-VA.

De voorbije week werd Van de Velde al getipt als gedoodverfde opvolger van Liesbeth Homans als 'superschepen', indien zij Vlaams minister of minister-president zou worden. Zondag is ons bovendien bevestigd dat de 46-jarige Berchemnaar de zesde plaats krijgt op de Antwerpse N-VA-lijst voor de Kamer. Met die plaats is hij vrijwel zeker van een zetel.

"Wat voor ons nu telt, is dat we op alle niveaus in een zo sterk mogelijke formatie naar de verkiezingen gaan", reageert Van de Velde. "En ik ben blij dat ik daar met die zesde plaats mee mijn schouders onder kan gaan zetten."

"Focus op ondernemerschap"

Is een zetel in de Kamer wel te combineren met zijn zware takenpakket als schepen in een grote stad als Antwerpen? "Ik zou niet de eerste zijn die dat doet", aldus Van de Velde. "Je moet in zo'n dubbelrol wel selectief zijn in de thema's waarvoor je in de Kamer wil vechten. In mijn geval is dat vooral het ondernemerschap. Met mijn ervaring als secretaris van de N-VA-Kamerfractie en mijn dagelijks werk in de stad weet ik dat er op dat gebied heel wat voor verbetering is in dit land. En daar wil ik graag werk van maken."

LM

Archiefbeeld LUMA