Ben 'Pol' Rottiers op lijst PVDA+

Print
Ben 'Pol' Rottiers op lijst PVDA

Ben 'Pol' Rottiers op lijst PVDA+

Acteur Ben Rottiers - vooral bekend als 'Pol van FC De kampioenen' - komt op 25 mei op voor PVDA+ in Antwerpen. Hij krijgt de achtste plaats op de Kamerlijst, meldt de partij donderdag. In 2012 riep Rottiers samen met een reeks collega's al eens op tot een stem voor de radicaal linkse partij.

Vanop plaats acht mikt Rottiers niet meteen op een mandaat. "Voor mij is het in de eerste plaats van belang dat de PVDA+ voldoende stemmen krijgt om Peter Mertens in de Kamer te krijgen", citeert het persbericht van de partij hem. "Dat wordt een hele klus, maar ik wil er al mijn energie in steken."

Rottiers beseft dat hij "als bekende Vlaming 'gebruikt' wordt om voor wat aandacht te zorgen". "Maar de mensen zullen vlug merken dat ik een mens van vlees en bloed ben, die zich inzet en sociaal bewogen is." De acteur wil zich dus wel degelijk "inzetten en iets betekenen". "Ik heb daar nu tijd voor gekregen, omdat ik minder werk heb. Ik wil mensen proberen bewust te maken van hoe het er in de wereld en in onze eigen straat echt aan toe gaat", klinkt het.

De 56-jarige acteur snapt immers niet dat de kiezer de beloftes "blijft slikken" die dezelfde partijen al dertig jaar doen. En dat bijvoorbeeld ondanks de stijgende werkloosheid onder jongeren en ouderen. "Ik ben dat beu en ik wil dat de mensen uit hun zetel komen en zich niet in slaap laten wiegen door de partijen die al die jaren dingen hebben kunnen doen, maar niks gedaan hebben", besluit hij.

Foto Jan Van der Perre: Rottiers naast PVDA+-voorzitter Peter Mertens in 2012