De Wever een van de minst ijverigen in parlement

Print
De Wever een van de minst ijverigen in parlement

De Wever een van de minst ijverigen in parlement

“Ik doe inderdaad weinig of niets in het parlement, maar ik lever enorm veel werk als volksvertegenwoordiger buiten het parlement.”

Zo reageert N-VA-voorzitter, burgemeester van Antwerpen en Vlaams volksvertegenwoordiger Bart De Wever op zijn slechte rangschikking in de lijst van de initiatieven die de Vlaamse parlementsleden nemen. “En ik heb de statistieken ook niet opgeklopt door een resem schriftelijke vragen te laten stellen.”

De Wever staat op de 122ste of bijna laatste plaats in de ranking over de activiteiten van de parlementsleden die werd opgesteld door www. zewerkenvoorjou.be, in samenwerking met de Universiteit Antwerpen. Het gaat om het stellen van vragen, indienen van decreten en tussenkomsten in de zittingen.

Peter Reekmans (LDD) voert deze legislatuur de lijst aan met 1992 initiatieven, de Beverse burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) sluit de lijst. Oud-burgemeester Patrick Janssens (sp.a) staat vlak voor hem en repliceert dat hij nooit een erg actief parlementslid was, onder meer omdat hij het grootste deel van de legislatuur burgemeester was. Hij zag zijn mandaat als ondersteuning van zijn burgemeesterschap.

Een lijst van de parlementsleden uit uw gemeente vindt u op blz. 19 van uw krant.

DCA

Archieffoto Photo News