Familiehulp in aanval tegen boek N-VA'er

Print
Familiehulp in aanval tegen boek N-VA'er

Familiehulp in aanval tegen boek N-VA'er

Thuiszorgorganisatie Familiehulp, die tot de ACW-koepel behoort, trekt ten aanval tegen het boek Een zuil van zelfbediening: ACW, Arco & Dexia, waarin Kamerlid Peter Dedecker (foto) het relaas doet van zijn onderzoek naar financiële "ongeregeldheden" binnen de christelijke arbeidersbeweging. Familiehulp stuurde een brief naar al zijn 12.000 medewerkers waarin de organisatie de beschuldigingen "leugenachtig" noemt.
“De beschuldigingen raken kant nog wal en onze medewerkers hebben daar zwaar onder te lijden”, zegt algemeen directeur Agnes Bode, die de brief samen met voorzitster Annelies Van Cauwelaert ondertekende.

Volgens Agnes Bode wil de organisatie haar medewerkers met de brief een hart onder de riem steken. "Zij verdienen dit niet. De beschuldigingen raken iedereen, ze zijn onrechtvaardig en onjuist", luidt het.

Volgens Dedecker bewijst de brief net wat hij in zijn boek heeft geschreven. “Het zijn juist de leden, medewerkers en vrijwilligers die bedrogen worden. En meer dan eens zelfs. Financieel bedrogen door de risico’s die werden genomen met het geld van de Arcocoöperanten, moreel omdat terwijl werd betoogd tegen de belastingparadijzen, hun eigen toplui deals zaten te sluiten in diezelfde belastingparadijzen."

Guido Cloostermans
Foto KVex