Porto verslaat Sevilla in Europa League

Print
Porto verslaat Sevilla in Europa League

Porto verslaat Sevilla in Europa League

In de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Europa League heeft Porto thuis gewonnen van Sevilla. Mangala scoorde het enige doelpunt. Steven Defour speelde 70 minuten.

De Portugezen gingen hevig van start en kwamen op het half uur op voorsprong. Mangala kopte de voorzet van Quaresma tegen de netten. Vlak voor de rust leek Defour de gelijkmaker te gaan maken, maar zijn bal spatte uiteen tegen de paal.

In de slotfase kon Quaresma bijna de 2-0 op het bord zetten, maar ook hij raakte het doelhout. Net ervoor had Porto-middenvelder Fernando nog rood gekregen. Aan de 1-0 veranderde niets meer.

AZ - Benfica: 0-1

Het Nederlandse AZ Alkmaar ontving in eigen huis het Portugese Benfica Lissabon. Bij de thuisploeg was verdediger Jan Wuytens geschorst. Doelman Yves De Winter hield 90 minuten lang de bank warm, en zag hoe Benfica met 0-1 won dankzij een goal van Eduardo Salvio.

FC Bazel - Valencia: 3-0

De Zwitsers van FC Bazel dwongen in eigen huis een uitstekende uitgangspositie af tegen het Spaanse Valencia. Matias Delgado trof in de eerste helft tweemaal raak. Valentin Stocker scoorde in minuut 91 nog de 3-0.

Olympique Lyon - Juventus: 0-1

Weinig animo was er in Lyon-Juventus. Zes minuten voor tijd zorgde Leonardo Bonucci voor het enige doelpunt: 0-1.

De terugwedstrijden worden volgende week donderdag afgewerkt.

Foto EPA: Eliaquim Mangala (links) en Silvestre Varela