Van Keirsbulck wint Driedaagse De Panne

Print
Van Keirsbulck wint Driedaagse De Panne

Van Keirsbulck wint Driedaagse De Panne

Guillaume Van Keirsbulck (Omega Pharma-Quick.Step) heeft donderdag de eindwinst gepakt in de 38ste editie van de Driedaagse De Panne-Koksijde (2.BC). De Pool Maciej Bodnar (Cannondale) won de slottijdrit, met start en aankomst in De Panne.

De 29-jarige Bodnar legde de 14,3 kilometer af in 17:51, 3 seconden sneller dan de Tsjech Jan Barta (Team NetApp-Endura) en 6 seconden sneller dan David Boucher (FDJ). Van Keirsbulck werd vijfde op 11 seconden. De favoriet Niki Terpstra (Omega Pharma-Quick.Step) verloor kostbare seconden bij aanvang van de tijdrit, toen zijn schoen uit zijn klikpedaal schoot. De Nederlander geraakte niet meer in zijn ritme en kwam na 18:21 over de meet, goed voor de 19de plaats. Gert Steegmans (Omega Pharma-Quick.Step), die als leider begon aan de afsluitende tijdrit, werd 17de op 28 seconden.

In de eindstand heeft Van Keirsbulck 7 seconden voorsprong op de Australiër Luke Durbridge (Orica GreenEDGE). Steegmans is derde op acht seconden. Terpstra valt net naast het podium op 15 seconden.

Donderdagmorgen won de Italiaan Sacha Modolo (Lampre-Merida) het eerste deel van de derde etappe in de Driedaagse. Na een rit in lijn over 109,7 kilometer was hij in De Panne na een massasprint sneller dan zijn landgenoot Andrea Guardini en de Nederlander Kenny van Hummel.

Op de erelijst volgt Van Keirsbulck de Fransman Sylvain Chavanel op, die zowel in 2012 als 2013 de eindzege pakte.

Foto Photo News