Gezin na 5 jaar wachten op sociale woning uit gekraakt huis gezet

Print
Gezin na 5 jaar wachten op sociale woning uit gekraakt huis gezet

Gezin na 5 jaar wachten op sociale woning uit gekraakt huis gezet

Maasmechelen - Yolanda Botson, haar man en hun twee kindjes staan op straat. Vijf maanden lang woonden ze in een gekraakt huis van sociale woonmaatschappij Maaslands Huis. Allebei hebben ze werk, maar financieel zitten ze aan de grond.

“De ellende is zeven jaar geleden begonnen”, doet Yolanda haar verhaal. “We woonden toen in een privaathuis dat we huurden. Dat huis was helemaal niet in orde, maar hadden geen alternatief. Maar dan werd de woning zowel onbewoonbaar als ongeschikt verklaard en stonden we op straat.

Na twee jaar hadden we opnieuw een huurwoning gevonden in de privésector, maar ook daar waren er heel wat gebreken en regende het binnen. Bovendien moesten we 630 euro huur betalen. Vijf jaar geleden schreven we ons in op de wachtlijst van sociale woonmaatschappij Maaslands Huis. En nog altijd zijn er geen tekenen dat we ergens terechtkunnen.”

Schuifdeur

De man van Yolanda ging dan maar zelf op zoek naar een oplossing en vond een leegstaande woning in de Schoutstraat. “Al vier jaar staat het leeg. De schuifdeur aan de achterzijde van de woning ging gewoon open. Dat was november vorig jaar. We hebben de burgemeester hiervan op de hoogte gebracht.”

Maar Maaslands Huis schakelde de deurwaarder in. “Alles hebben ze meegepakt”, gaat Yolanda verder. Vannacht en mogelijk ook de komende nachten zullen we in onze wagen moeten slapen.”

Johan Vandekerckhove, directeur van Maaslands Huis, wijst erop dat heel wat mensen wachten op een woning. “Een huis kraken is onaanvaardbaar”, klinkt het.

Lees het volledige artikel vandaag in Het Belang van Limburg.

CN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio