Truienaar slaat moeder die prostituees weigert te betalen

Print
Truienaar slaat moeder die prostituees weigert te betalen

Truienaar slaat moeder die prostituees weigert te betalen

Sint-Truiden - De Hasseltse correctionele rechtbank heeft gisteren de internering van een 33-jarige Truienaar bevolen. Hij was in februari vorig jaar enkele keren slaags geraakt met zijn moeder en grootmoeder bij wie hij inwoont. De labiele man dreigde er ook mee om ze “kapot te maken”.

Aanleiding was onder meer dat hij prostituees naar zijn thuis liet komen en ze niet kon betalen. Daarom vroeg de dader aan zijn moeder om met geld over de brug te komen. De vrouw weigerde en moest het met een pak slaag bekopen.

Uit psychiatrisch onderzoek blijkt dat de betichte geestesziek is. Zowel nu als op het moment van de feiten. Hij sukkelt met een ernstige seksuele problematiek en hult zich regelmatig in vrouwenkleren waarna hij zichzelf betast. Zijn advocaat verdedigde de man door te stellen dat hij het spoor bijster was geraakt bij het overlijden van zijn grootvader.

De rechter volgde het advies van de deskundige die zei dat het voor de verdachte onmogelijk is om zijn daden te controleren en dat hij een gevaar is voor de maatschappij. Daarnaast is de veroordeelde ook twee werpmessen, een vlinder- en een knipmes kwijt die hij illegaal bezat. De proceskosten van 510 euro zijn eveneens voor zijn rekening.

Lees meer in Het Belang van Limburg.

GeHo, Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio