Geen Speedy Pass in Vlaamse pretparken

Print
Geen Speedy Pass in Vlaamse pretparken

Geen Speedy Pass in Vlaamse pretparken

Geen enkel Vlaams pretpark voert een Speedy Pass in. Dat blijkt uit een rondvraag bij de attractieparken, aan het begin van een nieuw pretparkseizoen. Walibi houdt voorlopig wel vast aan dat duurdere toegangsticket waarmee bezoekers lange wachtrijen kunnen vermijden aan bepaalde attracties.

"Bij ons is iedereen gelijk, ongeacht het inkomen van de ouders", zegt Gwendy Darras van de Plopsagroep. Ook Bobbejaanland in Lichtaart, het Ieperse Bellewaerde en Boudewijnpark in Brugge voeren geen Speedy Pass in.

"Wij hebben heel wat attracties dus er zijn nergens ellenlange wachtrijen", aldus Peggy Verelst van Bobbejaanland. "Wij zullen dat nooit invoeren", klinkt het bij Boudewijnpark. "In ons dolfinarium zijn er 1.500 plaatsen en drie shows, dus de helft van het park zit dan bij een show. En zelfs op een topdag in de zomer is de maximum wachttijd amper 20 minuten."

Walibi (Waver, foto) gaat wel verder met de formule, ondanks de kritiek die geuit werd, onder meer door staatssecretaris voor Gezinnen en Personen Philippe Courard (PS). Hij noemde de pass "niet enkel asociaal en discriminerend maar ook pedagogisch onverantwoord." Maar Walibi ziet er geen problemen in. "Het ticket beantwoordt aan een zekere vraag, en uit 300 dagelijkse tevredenheidsenquêtes blijkt dat niemand zich eraan stoort", aldus Aleksandra Vidanovski, woordvoerster bij Walibi.

Belga, Foto Photo News