Kameroener krijg 15 maanden cel voor drie aanrandingen met geweld

Print
Hasselt - De 18-jarige Kameroener Frédéric T. zonder gekend adres is donderdag door de Hasseltse correctionele rechtbank wegens drie aanrandingen met geweld veroordeeld tot 15 maanden effectieve celstraf. Hij is voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet. T. duwde zijn slachtoffers tegen een muur of de grond en probeerde hen te kussen of te betasten.

Op 6 oktober en 9 december 2013 en op 25 januari 2014 had hij drie vrouwen lastig gevallen. De dader werd door zijn slachtoffers in een fotocollage herkend. De aanrander knoopte eerst een gesprek met de vrouwen aan, waarna hij avances maakte. Vervolgens begon hij de slachtoffers te bepotelen. De aanrander sloeg toe in de Kapelstraat, de Spoorwegstraat en op het Kolonel Dusartplein.

Op het proces ontkende hij de feiten en stelde hij dat eender wie de aanrander kon zijn omdat er zoveel Afrikanen rondliepen, dat terwijl een van de slachtoffers 100 procent zeker was dat hij de aanrander was. Nadat twee slachtoffers hem bij het onderzoek hadden herkend, vertelde hij dat de vrouwen hem het hof maakten.

Het slachtoffer dat zich persoonlijk burgerlijke partij stelde, kreeg 1.000 euro schadevergoeding.

Belga


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio