Tv-tip: "Deadline 25/5 minstens even goed als Borgen"

Print
Tv-tip: "Deadline 25/5 minstens even goed als Borgen"

Tv-tip: Deadline 25/5 minstens even goed als Borgen

Net als bij de eerste serie van Deadline speelt de verkiezingsstrijd opnieuw een belangrijke rol bij 'Deadline 25/5', dat vanavond start op VTM. Maar hoe realistisch zijn die politieke scènes nu echt? Niemand die daar beter over kan oordelen dan Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) en Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V).

Op de acteerprestaties van hun alter ego’s hebben de politici alvast niets aan te merken. “Topacteurs zijn het hé”, vinden ze.

De Wever: “Vestimentair hebben ze ook hun huiswerk gemaakt. Peter Van den Begin draagt in bijna alle scènes een blauw pak met krijtstreep, dat ik ook heb. Maar misschien zal ik toch eens suggereren dat ik meer dan één kostuum heb.”

De Wever twijfelt er niet aan dat de acteurs het gedrag van de politici bestudeerd hebben. “Dat lijzige van Kris Peeters zie ik terug bij Koen De Bouw, en ik zie mezelf net als Peter Van den Begin achterover leunen, naar het plafond kijken en met mijn ogen draaien. En dan die lach van den Aldi, die heb ik ook. Dat zit er boenk op.”

Kris Peeters vindt dat het televisiedrama in Vlaanderen van een heel hoog niveau is. “Er is veel lof voor de Deense serie 'Borgen', en terecht. Maar zo’n reeks als 'Deadline' is minstens even goed.”

Lees het volledige artikel vandaag in Het Belang van Limburg.

'Deadline 25/5', vanavond, 21.45u op VTM.

MF
Foto BH (vlnr.): Peter Van den Begin (Antwerps burgemeester Bert Coenen), Bart De Wever, Kris Peeters, Koen De Bouw (Vlaams minister-president Willem Vermaelen).