Sylvia Van Driessche stopt als hoofdredactrice van Joepie

Print
Sylvia Van Driessche stopt als hoofdredactrice van Joepie

Sylvia Van Driessche stopt als hoofdredactrice van Joepie

Sylvia Van Driessche is sinds donderdag niet langer hoofdredactrice van het tienermagazine Joepie. Dat heeft ze zelf aangekondigd op Twitter en bevestigd aan Belga. Van Driessche gaat na 13 jaar actief te zijn bij Joepie "op zoek naar nieuwe uitdagingen die combineerbaar zijn met het schrijven van jeugdboeken." Niels Janssens volgt Van Driessche op als hoofdredacteur.

Van Driessche werkte 13 jaar voor Joepie, waarvan de laatste 5 als hoofdredactrice. Binnenkort verschijnt ook haar tweede jeugdroman en die combinatie bleek niet langer houdbaar. "De laatste tijd moest ik vooral delegeren bij Joepie omdat de combinatie met het schrijven van jeugdboeken niet zo eenvoudig is", zegt Van Driessche.

Van Driessches vertrek heeft naar eigen zeggen niets te maken met de moeilijke economische periode waar Joepie, net zoals een heleboel andere week- en maandbladen, door moet. "Ik liep al met het plan rond om iets anders te doen nog voor de tijdschriftenmarkt ineenstortte. Ik geloof trouwens dat de Joepie van de toekomst het hoofd zal kunnen bieden aan de crisis."

Die taak is alvast weggelegd voor Niels Janssens, die al sinds 2008 als redacteur aan de slag is bij het tienerblad. Birte Govarts wordt zijn adjunct-hoofdredacteur. Janssens en Govarts hebben sinds vandaag de leiding over Joepie.

Belga, Archieffoto