'Belgische David Luiz' zegt nee tegen Europese topclubs

Print
'Belgische David Luiz' zegt nee tegen Europese topclubs

'Belgische David Luiz' zegt nee tegen Europese topclubs

Wout Faes, een groot verdedigend talent, zet zijn voetbalcarrière verder bij Anderlecht. De Belgische David Luiz - zo genoemd omdat hij als twee druppels water lijkt op de verdediger van Chelsea - wordt vandaag zestien jaar en mag rekenen op concrete belangstelling van vooraanstaande buitenlandse voetbalclubs. Hij heeft evenwel beslist bij paars-wit te blijven, zo meldt de landskampioen.

Faes, een jeugdinternational, maakt al enkele jaren deel uit van het Purple Talents programma van Anderlecht dat jonge talenten helpt om studie en een doorgedreven voetbalopleiding te combineren. Onder meer Romelu Lukaku en Dennis Praet slaagden eerder als Purple Talent om zowel een diploma van het hoger secundair te behalen en profvoetballer te worden.

"Ondanks de lucratieve aanbiedingen heb ik samen met mijn ouders beslist om ook belang te hechten aan mijn studies", zegt Faes. "Ik volg nu al enkele jaren het Purple Talents programma dat mij helpt om een diploma te halen. Als ik hier slaag als voetballer en als student zal ik voldoende gewapend zijn om mijn voetballoopbaan op de juiste manier uit te bouwen, zonder stappen over te slaan."

Jean Kindermans, hoofd opleidingen van RSCA, juicht de beslissing van Faes toe. "Jongens als Faes, Lukaku en Praet bewijzen dat het Purple Talents programma een meerwaarde biedt om het als profvoetballer te maken. We hopen dat zijn beslissing andere jongeren aanzet om lang genoeg bij RSCA te blijven ondanks de lokroep van grote buitenlandse clubs."

Belga, Archieffoto