Celebs

Véronique De Kock: "Die man is zot, hij probeerde mijn vader van het balkon te gooien!"

Print
Véronique De Kock: "Die man is zot, hij probeerde mijn vader van het balkon te gooien!"

Véronique De Kock: Die man is zot, hij probeerde mijn vader van het balkon te gooien!

Véronique De Kock (bijna 37) en haar vader zijn door een huurder van hun appartement voor de rechter gedaagd. Na een ellenlange strijd viel er nu eindelijk een uitspraak: de huurder was al die tijd in zijn recht.

Opnieuw een rechtszaak die De Kock verliest. Deze keer ging het om een van haar huurders die klaagde over vocht en schimmelvorming. Maar de situatie escaleerde zo erg dat het hele gebeuren door een rechter moest worden uitgeklaard. Beide partijen spraken elkaar tegen waardoor het bijna tot een gevecht kwam. "Mijn dochter is ziek geworden door de schimmel in ons huis. Toen ik vader De Kock dat meldde, lachte hij me vierkant uit. Ja, dan kan je als vader al eens dreigend overkomen. Ik laat nu eenmaal niet met me sollen", klinkt het aan de kant van de huurder in Dag Allemaal.

Véronique daarentegen is vooral opgelucht dat deze hele zaak achter de rug is. "Ach, die man was gewoon uit op centen. Hij woonde destijds op een hotel en vader heeft hem aangenomen als huurder, vooral om hem uit de nood te helpen. Maar al snel begonnen de problemen. Ach, ik ben opgelucht dat hij weg is. Hij had ook een vechthond in het appartement, tégen alle huisregels in. Bij de overdracht van de sleutels stuurde hij dat dier op ons af, niet normaal. En dat nadat hij mijn vader al eens eerder had bedreigd, door hem van het balkon te willen gooien, én mij had uitgescholden. Iedereen had schrik van hem", vertelt Véronique.

De uitspraak van de rechter was echter niet mals voor de familie De Kock: de de huurder krijgt namelijk schadevergoeding van 2300 euro. Maar met alle achterstallige huur verrekend, zal hij daar nog 1500 euro van overhouden.

Photo News / Evelien Geboers

Niet te missen