Wandelen tussen de pinguïns in Planckendael

Het vernieuwde continent Amerika in Planckendael (Mechelen) opent zaterdag voor het grote publiek. Dichter dan ooit zal de bezoeker daar bij de dieren kunnen komen. Dé sensatie is de indrukwekkende Pinguïnpromenade.

drombouts

Al in september vorig jaar werd gestart met de werkzaamheden in het continent. "Maar sinds januari is het alle hens aan dek. Zestig tot zeventig procent van het werk is door onze eigen technici, tuiniers en verzorgers uitgevoerd, alles samen een 50-tal mensen. En ik denk dat wij trots mogen zijn", vertelt Ben Van Dyck, hoofdverzorger van het dierenpark. In het nieuwe pinguïnverblijf werd 1,5 miljoen euro geïnvesteerd: tachtig humboldtpinguïns kunnen er zich samen met de chiliflamingo's uitleven in zwembaden met 330.000 liter water.

"Het verblijf was eigenlijk al zo goed als klaar in april vorig jaar. Met de topzomer die wij in 2013 hadden, was het commercieel interessant geweest om toen al te openen. Maar wij hebben ervoor gekozen om de diertjes eerst te laten wennen aan de mens", zegt Van Dyck.

SVH, Foto Belga

Meer over Mechelen