"Antwerpse wegpolitie offert E34 en E313 op"

Print
"Antwerpse wegpolitie offert E34 en E313 op"

Antwerpse wegpolitie offert E34 en E313 op

De files op de E313 en de E34 worden almaar langer en dat heeft volgens de ACOD-wegpolitie alles te maken met de nieuwe organisatie van de wegpolitie in de provincie Antwerpen. De Antwerpse Ring krijgt sinds vorige maand constant drie ploegen ter beschikking, maar dat gebeurt ten koste van de eenheden in Turnhout en Grobbendonk.

De ACOD vindt de versterking van Antwerpen terecht, maar niet ten koste van de Kempen. “De directie offert de E313 en E34 op”, aldus de vakbond, die meent dat vooral de Kempenaars en Limburgers de dupe zijn van de reorganisatie. De vakbond verwijst als voorbeeld naar de chaotische ochtendspits van dinsdag. “Want als er nu een ongeval gebeurt in Olen, dan moet een ploeg van Turnhout komen. Of omgekeerd. Vroeger waren er aanrijtijden van 5 à 10 minuten. Nu een half uur”, luidt het. De vakbonden vragen daarom de inzet van een extra-interventieploeg.

De leiding van de wegpolitie van de provincie Antwerpen is een heel andere mening toegedaan. “Een extra ploeg is niet nodig. We hebben alleen de vijf bestaande interventieploegen geheroriënteerd. Omdat we vaststelden dat de zwaarste werklast en de kans op incidenten het grootst is op de Antwerpse Ring. En daarom hebben we de werklast wat evenrediger gespreid.”

AK, Foto BFM: E313 in Zandhoven