"Paola oprecht bezorgd om Laurent"

Print
"Paola oprecht bezorgd om Laurent"

Paola oprecht bezorgd om Laurent

Koningin Paola maakt zich zorgen over de toekomst van haar jongste zoon, prins Laurent. "Ze spreekt hier echt als moeder en dat is heel uitzonderlijk", zegt royaltywatcher Brigitte Balfoort.

Prins Laurent verblijft al sinds 21 maart in het universitair ziekenhuis Saint-Luc in Brussel, waar hij opgenomen werd met een longontsteking. Dinsdagavond hadden koningin Paola en koning Albert, die voordien in het buitenland verbleven, voor het eerst een bezoek gebracht aan hun zoon.

"Na ons bezoek aan het Sint-Lucasziekenhuis waren mijn echtgenoot en ik zeer ontroerd onze zoon Laurent te zien", laat koningin Paola nu in een persbericht weten. "Dag na dag volgen wij als bezorgde ouders zijn toestand op."

"Vooral zijn toekomst baart ons zorgen", laat de koningin ook weten. "Van mijn kinderen is op dit moment Laurent de meest kwetsbare en ik schenk hem al mijn affectie en mijn aandacht."

Volgens royaltywatchers is de mededeling van de koningin 'du jamais vu'. "Ze spreekt hier echt als moeder en dat is echt heel uitzonderlijk. Ik denk niet dat we dit al ooit van haar gezien hebben", zegt royaltywatcher Brigitte Balfoort.

Volgens Balfoort blijkt uit de woordkeuze van de koningin ook dat er meer met de prins aan de hand is. "Ze zegt dat ze bezorgd is over zijn toekomst. Dat is een signaal dat hij niet enkel een longontsteking heeft", zegt ze.

Balfoort denkt niet dat de perstekst een antwoord is op de kritiek die er kwam op hun lange afwezigheid. "Als dat het geval was, had ze gewoon gezegd dat ze veel contact had met prinses Claire en meer niet. Maar ze is echt oprecht bezorgd over hem, anders zou ze zoiets niet zeggen."

Lees ook:

"Paola maakt afwezigheid niet goed met persbericht"
Koningin Paola bezorgd om toekomst prins Laurent
Koning Filip geschoffeerd door brief van Paola aan Laurent

Lees meer in uw krant.

Celine Baeten

Archieffoto Belga