Soldaat schiet drie militairen dood in Texas

Print
Soldaat schiet drie militairen dood in Texas

Soldaat schiet drie militairen dood in Texas

Een soldaat heeft op de militaire bassis van Fort Hood in Texas drie militairen doodgeschoten alvorens hij zichzelf van het leven beroofde. Dat heeft luitenant-generaal Mark Milley, die werkt op de basis, woensdagavond bekendgemaakt. Bij het incident vielen nog zestien gewonden. Er zijn volgens Milley geen aanwijzingen dat de schietpartij verband hield met terrorisme.

De schutter had in 2011 vier maanden in Irak verbleven en leed aan mentale problemen, waarvoor hij werd behandeld. Hij gebruikte een halfautomatisch pistool dat buiten de basis werd gekocht.

"Vanzelfsprekend opent deze gebeurtenis de wonden van wat zich vijf jaar geleden in Fort Hood heeft voorgedaan", verklaarde president Barack Obama eerder op de dag vanuit Chicago. "We zijn er kapot van dat zoiets nog kan gebeuren".

Dezelfde basis, die soldaten heeft aangeleverd voor het leeuwendeel van de conflicten sinds de oorlog in Vietnam, was in 2009 het theater van een dodelijke schietpartij. Toen vielen dertien doden en meer dan dertig gewonden.

Foto AFP