Boonen pijnvrij naar de Ronde

Print
Boonen pijnvrij naar de Ronde

Boonen pijnvrij naar de Ronde

Terwijl een flink stel van zijn collega's de Driedaagse De Panne-Koksijde betwistten, zette Tom Boonen zich woensdag flink in het zweet op het parcours van de Ronde van Vlaanderen.

'Braceloos', zonder zichtbare hinder aan de duim. "Tom voelt nog een heel, heel klein beetje pijn, maar die vormt absoluut geen belemmering", aldus ploegleider Wilfried Peeters.

De wegen die zondag mogelijk naar winst leiden - vanop de Oude Kwaremont 180 kilometer lang over alle cruciale stroken - werden door Boonen, Stybar, Maes, Vandenbergh, Keisse en Trentin beproefd.

Of een mens veel wijzer wordt van de verkenning van wegen waarop voortdurend gekoerst wordt? Patrick Lefevere, de CEO van Omega Pharma - Quick- Step, meent van wel. "Al was het maar om alles nog een laatste keer te voelen in het vooruitzicht van zondag. We laten Tom Boonen niet van Mol komen om nog een keertje publiciteit voor de ploeg maken."

"Het grote probleem is dat het parcours nog maar eens veranderd is. Dus kan het geen kwaad alles nog eens in je op te nemen. En om een paar keer stevig door te trekken. Op woensdag wordt er sowieso nog eens flink getraind. Ideaal dus om die twee zaken te combineren."

GV

Foto Photo News