Ex-partner Kristof Vliegen krijgt 2.750 euro boeten voor valse beschuldigingen

Ex-Playmate Meike Schulte is maandag voor de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een geldboete van 2.750 euro. Het fotomodel en de ex-vriendin van Kristof Vliegen stond terecht omdat ze de tennisser ervan beschuldigd had haar te mishandelen, en omdat ze zich op de sociale netwerksite Facebook als hem had voorgedaan. Vliegen had een schadevergoeding van 25.000 euro geëist, maar de rechtbank vond dat overdreven en kende hem 2.500 euro toe.

mceulemans

Vliegen en Schulte leerden elkaar kennen in 2009 en hadden een paar jaar een relatie. Vliegen vroeg het model zelfs ten huwelijk, maar dat huwelijk ging uiteindelijk niet door. Schulte reageerde daarop door de tennisser in mei 2011 in het weekblad Story zwart te maken. "Kristof kan niet met conflicten omgaan", klonk het toen. "Hij kan niet over zijn gevoelens praten en loopt ervan weg. Als ik hem daarmee confronteerde, sloegen bij hem de stoppen door. Hij is emotioneel gehandicapt."

"Bij de keel gegrepen"

In hetzelfde interview beschuldigde ze er de tennisser ook van dat hij haar bij de keel had gegrepen en had geslagen. Schulte maakte ook een vals Facebookprofiel aan onder Vliegens naam en postte er allerlei uitlatingen, waaruit onder meer moest blijken dat hij haar inderdaad geslagen had. Vliegen diende daarop klacht in bij het Brusselse gerecht.

De correctionele rechtbank heeft Schulte nu veroordeeld tot een geldboete. Het fotomodel kwam wel niet opdagen voor haar proces zodat de veroordeling bij verstek werd uitgesproken.

Belga, beeld Photo News

Meer over Kristof Vliegen