Hilde Claes: "Nationale politiek hoeft voor mij niet meer"

Als haar zonen om hespenrolletjes met witloof vragen, weet burgemeester Hilde Claes (46) hoe laat het is. “Dat is hun manier om aan te geven dat ik te veel van huis ben geweest, dat zij ook wat extra aandacht nodig hebben”, vertelt ze.

fvranckx

“Het werk voor de stad en mijn kinderen, daar kruipt al mijn tijd in. Maar ik voel dat ik ook weer iets fysieks moet gaan doen om mijn hoofd leeg te maken. Mijn fiets staat al op de rollen. Maar daar blijft het nog bij.”

Ambitie om in mei terug te keren naar de nationale politiek heeft de burgemeester niet. “Neen, lokale politiek is mijn ding. Hier voel ik me goed, Hilde is iemand die graag tussen de mensen beweegt."

"Maar burgemeester ben ik eigenlijk per toeval geworden", verklapt Claes. "Gedeputeerde heb ik wel expliciet gevraagd: ik wou een uitvoerend mandaat, na mijn goede resultaten van de voorbije jaren. Maar burgemeester stond niet op de planning, niemand had toen verwacht dat Steve zou opstappen als gouverneur. Ik vind overigens wel dat Hasselt een vertegenwoordiger in Brussel moet hebben. Vandaar dat Rob (Beenders, nvdr.) op de tweede plaats van de sp.a-lijst staat.”

Lees het volledige interview met Hilde Claes vandaag in Het Belang van Limburg.

DJ/CV, Foto LD

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio