300 studenten inventariseren 5.000 elpees in ruil voor Soulwax-afterparty (video)

Bijna 300 studenten hebben dinsdag 5.000 elpees van Stephen en David Dewaele geïnventariseerd. Dat titanenwerk leverde hen ‘s avonds een exclusieve Soulwax-afterparty in Club Forty Five op. “De hulp van deze studenten spaart ons een maand werk uit”, zegt Paul Chambers van het Soulwaxvinylteam tevreden.

fvranckx

“Waar anders dan hier gingen ze zotten vinden om al die platen op orde te brengen?”, schatert PXLMusic departementshoofd Gert Stinckens.

“Eigenlijk kregen we van Soulwax de vraag of een student dit als eindwerk kon doen: de collectie inventariseren. Maar dat vonden we geen goed idee voor één iemand. We zijn gaan brainstormen, en dit is het geworden. Een soort industriële fabriekssetting zoals in een Cubaanse sigarenfabriek, en net geen zweepslagen voor de studenten die hier drie uur lang op het eerste zicht saai werk komen verrichten.

Maar tegelijk is het een grote ontdekkingsreis in de muziekgeschiedenis, want tussen het aanbod zitten prachtige hoezen, die heel veel studenten enorm verbazen."

Het was nipt, maar alle platen werden correct gedigitaliseerd. Vanaf 23 uur barstte het feestje in Club Forty Five los.

Lees het volledige verhaal vandaag in uw krant

Bekijk ook de reportage van TVL:

DJ, Foto SM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer