Marilyn Manson komt naar België

De organisatie van het Alcatraz Metal Festival (AMF) in Kortrijk heeft vrijdag de komst bevestigd van de "shockrocker" Marilyn Manson. De "Superstar Antichrist" sluit de eerste dag van het festival af. AMF vindt plaats op 8 en 9 augustus.

tmas

Met Marilyn Manson heeft de organisatie een echte klepper vast. De man achter de hits "The Dope Show", "The Beautiful People" en de herwerking van Gloria Jones' "Tainted Love", verkocht de voorbije twee decennia ruim 50 miljoen albums en is dus een van de grootste artiesten in het genre.

Twisted Sister sluit het festival op 9 augustus af. De metalband was midden de jaren tachtig op zijn hoogtepunt. Op AMF speelt Twisted Sister integraal het album "Stay Hungry", naar aanleiding van de 30ste verjaardag van het album. Vorig jaar was Twisted Sister nog een van de blikvangers op Graspop in Dessel.

Ook W.A.S.P., Arch Enemy, Prong, Sacred Reich en Toxik zijn al geprogrammeerd en de komende dagen maakt de organisatie nog meer namen bekend. "Het ziet er opnieuw heel goed uit", zag burgemeester Vincent Van Quickenborne, zelf ook een fan van het hardere genre. "Ik moet nog zien of ik in mijn zwarte T-shirts raak, maar ik kom zeker af. Voor Kortrijk is dit duidelijk een verbreding van het muzikale aanbod", besloot hij.

Het festival vindt opnieuw plaats op de terreinen van Vives. De voorverkoop start vrijdag. De organisatie mikt op 12.000 metalfans, gespreid over beide festivaldagen.

Belga, Archieffoto

Lees meer over de festivals