Limburgse bouw- en metaalsector krijgen nieuw opleidingscentrum

Zowel voor de bouwsector als voor de metaalnijverheid zal er op het Wetenschapspark in Diepenbeek een gloednieuw opleidingscentrum worden gebouwd. De Limburgse deputatie heeft woensdagavond 2 percelen bouwgrond verkocht waarop de sectororganisaties elk een nieuw complex zullen optrekken.

tmas

Op het ene perceel krijgt de Confederatie Bouw Limburg groen licht voor de oprichting van de Construction Academy, een gebouw van 1.350 m2, dat zal bestaan uit infrastructuur om opleidingen te organiseren. Meer concreet zullen er moderne technieken worden aangeleerd over thema's als energie-efficiëntie, duurzaam bouwen, toegankelijkheid, sociale innovatie in de bouwsector, enzovoort.

De Vlaamse regering en de Confederatie Bouw leggen elk 1 miljoen euro op tafel voor het project. Het provinciebestuur van Limburg doet daar vanuit de SALK-middelen nog 750.000 euro bij. "De bouwactiviteit is op dit moment de motor van de conjuncturele expansie in Limburg", zo verantwoordt gedeputeerde Marc Vandeput de subsidies. "Voor het behoud en de creatie van jobs is het erg belangrijk om vakmanschap, kennis van gespecialiseerde bouwmaterialen en innovatieve technieken te verwerven."

Een aanpalend perceel werd verkocht aan de sectorfederaties van de metaalnijverheid. Daar bundelen het technologiecentrum LIMTEC, FTML (sectorfonds arbeiders) en LIMOB (sectorfonds bedienden) de krachten voor de bouw van een complex van 3.200 m2. "Hier zal worden ingezet op het verdiepen en verbreden van de kennis in de automatisering van productieprocessen", aldus gedeputeerde Vandeput. "Bedrijven zullen er bovendien efficiënter ondersteund worden in hun opleidings-en tewerkstellingsvragen."

Belga

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio