Er werd wat afgevallen in Wauters vs Waes (video)

Het zit er op voor Koen Wauters en Tom Waes. Bloed, zweet en tranen hebben de verschillende opdrachten de twee heren gekost. Daarnaast liepen beide waaghalzen ook heel wat blutsen, builen, kneuzingen en andere blessures op als gevolg van talrijke valpartijen die ze, in letterlijke maar soms ook figuurlijke zin, maakten. Waes won het uiteindelijk nipt op punten van Wauters, maar wij keken naar de vele buitelingen van het tweetal om een nieuwe score toe te kennen.

dbervoets

Aflevering 1: Met de fiets tegen het asfalt

In de eerste aflevering moesten Tom Waes en Koen Wauters met een oude fiets van Bordeaux naar Parijs trappen. Het werd een ware uitputtingsslag waarbij de vermoeidheid er toe leidde dat de uitdagers haast letterlijk de pedalen verloren. Koen ging net niet tegen de vlakte nadat zijn pedaal in een afdaling het asfalt raakte. Tom Waes was minder fortuinlijk. Waes kwam wel onzacht op de grond terecht, maar kroop na veel vloeken, tieren en pijn verbijten wel weer op de fiets, om de race uiteindelijk te winnen.

De winnaar: Wauters solliciteerde even naar de punten, maar het was Waes die effectief tegen de grond keilde. De tussenstand: Wauters vs Waes 0-1

Aflevering 2: Waes tuimelt van zijn paard

Tom en Koen werden uitgedaagd om aan jumping te doen, als onderdeel van de moderne vijfkamp. Niet echt hun ding zo bleek, want ze gingen beiden tegen de grond. Een iets te brute Waes totterde al na enkele seconden van zijn paard en kreeg er nog een stamp op zijn voet bovenop. Ettelijke kneuzingen waren het pijnlijke verdict, waardoor Waes er vroegtijdig de brui aan moest geven. Wauters bleek iets behendiger om te kunnen gaan met zijn paard, maar tijdens de proef stopte het paard bruusk, waardoor ook hij van zijn paard viel, maar zonder veel erg. "Achteraf bekeken waren sommige proeven onverantwoord", zei Koen Wauters daarover in het weekblad

Story

. "Tom zou niet de eerste zijn die na de val van een paard verlamd raakt. En ook niet de laatste."

De winnaar: Omdat beide heren het evenwicht niet konden bewaren op het paard verdienen ze beiden om in de punten te vallen. De spectaculaire valpartij van Waes met ernstige gevolgen is voor ons echter dubbele punten waard. De tussenstand: Wauters vs Waes 1-3

Aflevering 3 : Dominoconstructie stuikt in elkaar

De meest zenuwslopende opdracht van allemaal was misschien wel de constructie van een eigen dominowereld. Ongewild omvervallende dominostenen worden ingecalculeerd, maar de ene keer is het al dramatischer dan de andere. Wat ons betreft was Koen Wauters de grootste pineut van dienst toen zijn muur rond de stoel van The Voice als een kaartenhuisje ineen stuikte. Ook het team van Tom Waes zag wel eens uren werk verloren gaan nadat er een steentje een reeks anderen in zijn val meenam, maar Waes moest vooral vloeken toen er tijdens de grote finale een hele reeks blokjes net niét viel.

De winnaar: Ons medelijden was toch het grootst toen Wauters muur het haast integraal begaf De tussenstand: 2-3

Aflevering 4: Koens balletjes vallen meteen in het putje

Koen Wauters bleek een natuurtalent te zijn in minigolfen. Tot verbazing van concurrent Waes bleef hij erg beheerst op de baan en zijn balletjes vielen vaak na één enkele slag in de putjes. Bij gebrek aan echte valpartijen in deze aflevering, waren dit toch de meest opmerkelijke zaken die onder de noemer 'val' konden geplaatst worden.

De winnaar: minigolftalent Koen Wauters De tussenstand: Wauters vs Waes 3-3

Aflevering 5: De grote sprong

In de vijfde aflevering moesten Koen Wauters en Tom Waes van een klif van 20 meter naar beneden springen. Niet meteen een favoriete opdracht voor beiden en vooral Wauters bleek niet echt een watterrat. Met knikkende knieën verscheen hij op de springplanken in het zwembad en die schrik verdween niet door een aantal keer vol op de buik of het hoofd op het water te kletsen. Ook het luchtkussen was niet Wauters vriend, want daarop liep hij dan weer een blessure aan de hals op.

De winnaar: Hoewel Tom Waes aan de opdracht een scheur in de buikspieren over hield, maakte Wauters toch de meest pijnlijke valpartijen. De tussenstand: Wauters vs Waes 4-3

Aflevering 6: Een lift vinden is niet eenvoudig

Koen Wauters en Tom Waes werden voor deze aflevering getooid in scoutstenue en moesten huiswaarts liften vanuit Albanië. Voor Tom Waes zag het er lange tijd benard uit want hij viel… urenlang zonder lift. De achterstand die hij daarmee opliep bleek hem uiteindelijk fataal te zullen worden.

De winnaar: Bij gebrek aan echte valpartij kronen wij Tom Waes tot pechvogel van deze aflevering. De tussenstand: Wauters vs Waes 4-4

Aflevering 7: "Hij bloedt"

Kom me eens een keer vervangen op m'n werk. Dat was de opdracht in aflevering 7. Tom en Koen kwamen terecht in de Morafabriek, waar ze sitosticks moesten maken. Tom Waes bleek niet zo handig te zijn en liet heel wat van zijn vleesblokjes naast de sticks vallen. Op een gegeven moment verwarde hij zijn eigen vinger met een kippenblokje en prikte hij zich aan een van de puntige stokjes.

De winnaar: Klungelaar Tom Waes verdient hier de zege. De tussenstand: Wauters vs Waes 4-5

Aflevering 8: Een salontafel is niet om op te zitten

In deze aflevering werden Koen en Tom psychologisch getest. Ze moesten het uren uithouden in een container, wachtend tot het licht aanknipperde en ze om ter snelst op hun knop dienden te drukken. Bij gebrek aan veel ander meubilair vonden Wauters en Waes er niet beter op dan samen op het salontafeltje te gaan zitten. Het hilarische gevolg was dat ze er beide doorzakten.

De winnaar: Hier kunnen we niet anders dan een ex aequo te geven. De tussenstand: Wauters vs Waes 5-6

Aflevering 9: "Ik moet het zelf kunnen!"

Tom had het rolstoelskiën al snel onder de knie. Koen wilde hem evenaren, maar dat liep anders af. Hij vroeg zijn begeleider om hem los te laten zodat hij het alleen kon doen. Koen blesseerde zijn schouder na een zware val en de proef eindigde in mineur.

De winnaar: een ontwrichte schouder is voor ons zeker een punt waard. De tussenstand: Wauters vs Waes 6-6

Aflevering 10: De geschaafde arm van Koen

Het zit Wauters duidelijk niet mee in de karretjes. Na zijn ontwrichte schouder uit de vorige aflevering viel hij in Lanzarote opnieuw uit zijn rijdende stoel. In de aanloop naar de rolstoelmarathon viel hij met zijn karretje hard op het asfalt en schaafde zijn arm. Met een verband rond de arm en een technisch mankement aan de rolstoel moest Wauters de race aanvatten. Uitgeput kwam hij aan de finish en daar viel hij winnaar Tom Waes al huilend in de armen.

De winnaar: de onfortuinlijke Koen Wauters krijgt van ons de punten.

De eindwinnaar: Hoewel Tom Waes misschien wel de meest spectaculaire en pijnlijke val opliep, was Koen Wauters in onze ogen vaker de pineut of de man die voor 'de val van de aflevering' zorgde. De eindstand: Wauters vs Waes 7-6

DIBE, JoRo

Foto: VRT