Gerecht bijt zich vast in strafdossier tegen ACW

Print
Gerecht bijt zich vast in strafdossier tegen ACW

Gerecht bijt zich vast in strafdossier tegen ACW

Het Brussels parket-generaal vraagt extra onderzoek naar de veelbesproken constructie die het ACW heeft opgezet met de vennootschap Sociaal Engagement. Dat vernam de krant De Tijd.

Hoewel het fiscaal dossier over de constructie achter de rug is, riskeert de koepel van de christelijke werknemersbewegingen dus nog een vervolging voor de strafrechter. Het Brussels parket van eerste aanleg moet op verzoek van het parket-generaal dieper graven in zijn onderzoek naar mogelijke schriftvervalsing, het gebruik van valse stukken en het misbruik van vennootschapsgoederen.

De speurders van de federale gerechtelijke politie onderzoeken alle overeenkomsten die zijn gesloten sinds het ACW het bedrijf Sociaal Engagement oprichtte in december 2000. De hamvraag is of die overeenkomsten de werkelijkheid weergaven en echt konden verantwoorden om de Dexia-winsten bij Sociaal Engagement onder te brengen.

Het ACW reageerde niet meer op de nieuwe stap in het strafrechtelijk onderzoek. De woordvoerster van het parket van Brussel, Ine Van Wymersch, geeft liever geen commentaar op het lopende onderzoek.

Belga, Archieffoto