Ex-vriendin Kristof Vliegen riskeert fikse boete

Het Brusselse parket heeft maandag een geldboete gevorderd tegen ex-Playmate Meike Schulte. Het fotomodel en ex-vriendin van Kristof Vliegen stond terecht omdat ze de tennisser ervan beschuldigd had haar te mishandelen en omdat ze zich op de sociale netwerksite Facebook als hem had voorgedaan. Vliegen zelf vraagt bij monde van zijn advocaat een schadevergoeding van 25.000 euro.

tmas

Vliegen en Schulte leerden elkaar kennen in 2009 en hadden een paar jaar een relatie. Vliegen vroeg het model zelfs ten huwelijk, maar dat huwelijk ging uiteindelijk niet door. Schulte reageerde daarop door de tennisser in mei 2011 in het weekblad Story zwart te maken. "Kristof kan niet met conflicten omgaan", klonk het toen. "Hij kan niet over zijn gevoelens praten en loopt ervan weg. Als ik hem daarmee confronteerde, sloegen bij hem de stoppen door. Hij is emotioneel gehandicapt."

In hetzelfde interview beschuldigde ze er de tennisser ook van dat hij haar bij de keel had gegrepen en geslagen had. Schulte maakte ook een vals Facebookprofiel aan onder Vliegens naam en postte er allerlei uitlatingen, waaruit onder meer moest blijken dat hij haar inderdaad geslagen had. Vliegen diende klacht in bij het Brusselse parket en dat heeft maandag een geldboete geëist tegen het fotomodel. Schulte zelf daagde niet op en liet verstek.

Het vonnis valt op 31 maart.

Belga, Foto Photo News

Meer over Kristof Vliegen