Ongeval in Temse: "Dank u God, dat we er nog zijn"

In de Sint-Jorisstraat in Temse zijn zaterdagochtend vijf jongeren zwaargewond geraakt nadat ze met hun Renault Clio tegen de gevel van een huis waren gecrasht. Als bij wonder vielen er geen doden. Dat beseft ook de 19-jarige bestuurder, een dag later: “Dank u God dat we nog steeds hier zijn.”

ikerremans

Van de vijf jongeren kwamen er twee uit Temse, twee uit Stekene en een uit Nederland. Allemaal tussen 16 en 21 jaar oud. Allemaal jongens. Over de oorzaak van het ongeval is voorlopig nog niets duidelijk.

Jens De Decker, de 19-jarige bestuurder van de Renault Clio, schreef op Facebook dat hij zich niets herinnert van de omstandigheden van het ongeval, en dus ook niet kon vertellen of hij te snel gereden had of onder invloed was.

Snel werd de link gelegd met het zware ongeval op de E314 in Zonhoven, amper anderhalve week geleden, waarbij zeven jongeren om het leven kwamen. Een ongeval dat net zondag, in Leopoldsburg, werd herdacht met een plechtigheid waar zo’n 1400 familieleden en buurtbewoners op af kwamen.

Volgens verkeersexperts zijn de twee verkeersongevallen met jongeren in twee weekends tijd eerder toeval. “De afgelopen jaren is het aantal ongevallen met jonge automobilisten afgenomen”, zegt Karin Genoe van het Belgische Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV).

CWIL / SOPY Foto Geert De Rycke

Meer over Temse

Aangeboden door onze partners