thumbnail: null
thumbnail: null

Keith Richards tegen Jean-Paul Kuipers: "Bakker, laat me los"

Jean-Paul Kuipers, beter bekend als Bakker van Hechtel, heeft al zo'n veertig optredens van de Stones op de teller, en daarvoor trok hij naar Duitsland, Nederland, Groot-Brittannië én de Verenigde Staten. "Eén keer ben ik erin geslaagd de groep te ontmoeten", zegt hij.

mceulemans

"Uiteraard zal ik er bij zijn op TW Classis, maar of er een ontmoeting met de groepsleden in zit, valt af te wachten", zegt Bakker. "De kans is klein, want ik ben er nog maar één keer in geslaagd backstage te geraken. Het onderonsje duurde toen welgeteld twee minuten: handje schudden, foto nemen en klaar. Ik herinner me dat Rob Vanoudenhoven er toen ook bij was.

"Bakker, laat me los"

De Stones ontmoeten, dat is als op audiëntie gaan bij de koning: je mag geen vragen stellen, alleen maar beantwoorden. En je mag niet vragen om een handtekening. Tijdens het fotomoment mochten we groepsleden zelfs niet aanraken, maar daar heb ik mijn voeten aan geveegd. Net voor de camera klik zei, legde ik mijn arm om de schouders van Keith, en hij liet me begaan. Was het omdat ik een sigaret in mijn mond had en een whisky in de hand? Het moet zoiets zijn. Bij het nemen van de eerste foto vond hij het nog oké, maar bij de tweede keek hij me aan met een blik van: 'Bakker, laat me los.' (lacht)

Volgens Bakker wordt dit nu echt wel de laatste kans om de Stones aan het werk te zien. "Denk eens na. Het oudste groepslid, Charlie Watts, is tweeënzeventig. Dan weet je dat het niet echt lang meer kan duren voor ze de handdoek in de ring gooien, of dat een groepslid niet fit meer geraakt voor een slopende tournee."

JSm, foto's RL

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer