Nuyens: "Ik heb een klikske gevoeld"

Garmin - Sharp deed het met een achttiende tijd niet fameus in de ploegentijdrit van de Tirreno. Toch kon één iemand zijn tanden bloot lachen. "De tandperikelen zijn verleden tijd. Ik kan weer plezier beleven aan koersen", straalde Nick Nuyens bij de aankomst.

drombouts

Omdat Nuyens slechts weinig koersdagen op de teller heeft staan, vatte hij de proef met een bang hart aan. "Voor elke ploegentijdrit hoop je dat je bij de beste twee van de ploeg bent - dan zie je af op de fiets maar ben je oké bij aankomst - en niet bij de slechtste twee, want dan hang je de hele tijd tussen je kader tot je er al dan niet afvliegt. En als je ertussen hangt, is het gewoon kapot gaan. Ik denk dat ik tot de vier in het midden behoorde. Wat bewijst dat ik op de weg terug ben."

Sinds het laatste tandartsbezoek heeft de gewezen Ronde van Vlaanderenwinnaar geen last meer van opspelende tanden. "Nee. Maar ik heb wel een paar dagen last gehad van stijve kaken. Allicht van 2,5 uur alles te moeten ondergaan met een opengesperde mond. (lacht) Een ontstoken zenuw in een opgevulde tand bleek de boosdoener. Ze hebben het zenuwkanaal moeten kuisen en opvullen."

Philippe Gilbert moest twee jaar geleden op exact hetzelfde parcours afhaken in de ploegentijdrit wegens tandproblemen. "Klopt. Ik wist dat een ontstoken gebit een rol kan spelen in je conditiepeil, maar ik heb de nadelige effecten ervan toch een beetje onderschat. De ploegdokter wees er me onlangs op dat als een zenuw ontstoken is, het vuil dan in je bloedsomloop kan terechtkomen en dat effectief op je hart kan slaan."

Er wachten Nuyens nu nog zes zware dagen doorheen het Italiaanse schiereiland. "Daar ben ik van overtuigd (zucht). Het deed me pijn dat ik twee jaar op de sukkel ben geweest omdat ik er altijd ben voor blijven werken. Het erge was, ik had een goed gevoel op training maar dat kwam er in de koers niet uit. Elke koers was het bang afwachten. Gaat het nu eindelijk klikken? Wel, vandaag (woensdag, red.) is er al een klikske geweest. Ik ben dus hoopvol. Ik hoop weer plezier te beleven aan koersen."

RORO

Foto Photo News

Meer over Nick Nuyens