Twintiger in elkaar geslagen voor 20 euro

Vijf jongeren hebben een 27-jarige Mechelaar onder de spoorwegbrug op de Leuvensesteenweg in elkaar geslagen voor 20 euro. "Ze stopten pas met stampen toen het geld uit mijn hemd viel", zegt het slachtoffer.

drombouts

Joeri Lemmens wandelde maandag kort na 22u van het station naar een vriend die op de Leuvensestenweg woont. "Onder de spoorwegbrug ging ik voorbij een groepje met vijf jongeren. Een van hen vroeg mij in gebrekkig Nederlands om sigaretten en geld."

"Plots werd ik in de rug overvallen en vastgegrepen in mijn hals. Een andere overvaller werkte mij meteen tegen de grond. Ik heb nog geprobeerd om mij te verdedigen maar de overmacht was te groot. Toen ik op de grond lag, heb ik verscheidene stampen op mijn schouders en in mijn gezicht gekregen."

"Hoelang ze mij gestampt hebben, weet ik niet, maar er kwam eigenlijk geen einde aan. Misschien mag ik mij wel gelukkig prijzen dat er uit het bovenzakje van mijn hemd een briefje van 20 euro viel. Ze pakten het geld en lieten me dan op het voetpad achter. Ik ben zelf tot bij mijn vriend gestrompeld", zegt het jonge slachtoffer", zegt het jonge slachtoffer.

In het ziekenhuis kreeg Lemmens te horen dat hij een lichte hersenschudding had opgelopen en dat er oppervlakkige kwetsuren zijn in zijn gezicht en aan zijn schouders. De politie is met een onderzoek gestart. Het zou gaan om vijf jongeren tussen de 16 en de 18 jaar, allemaal van vreemde origine. Een spoor naar de daders is er niet.

LDN

Foto Patrick Hattori

Meer over Mechelen