The Rolling Stones op TW Classic en Pinkpop

The Rolling Stones zijn op 28 juni headliner op TW Classic. Dat bevestigt de festivalorganisatie woensdag. De Engelse rockgroep had het nieuws eerder woensdag al op zijn officiële app wereldkundig gemaakt. Het optreden kadert in hun tour "14 ON FIRE", die eind februari is ingezet in Abu Dhabi, hun allereerste optreden in het Midden-Oosten.

tmas

Het zal de tweede keer zijn dat ze op het festival optreden, na hun eerste passage in 2003. Behalve The Rolling Stones komen dit jaar ook Simple Minds, Triggerfinger, Arno, Seasick Steve en Admiral Freebee naar TW Classic.

"Ik hou van de zomerfestivals. Ik kan amper wachten om weer in Europa te zijn met deze tournee", zegt Mick Jagger van The Rolling Stones. "De band is in topvorm. Ik kijk er naar uit om terug naar Europa te komen", stelt Keith Richards dan weer.

De groep meldt op zijn website dat het een concert zal worden vol met klassiekers "Gimme Shelter", "Paint It Black", "Jumping Jack Flash", "Tumbling Dice" en "It's Only Rock 'N' Roll" en een aantal "onverwachte juweeltjes".

De ticketverkoop voor TW Classic start op zaterdag 15 maart om 10u via proximusgoformusic.be en ticketmaster.be.

The Stones maakten daarnaast ook bekend deze zomer op Pinkpop te spelen. De band zal de hoofdact zijn op zaterdag 7 juni in Landgraaf.

Foto Photo News