Studenten doen zelf technisch onderhoud op PXL-campus

Acht laatstejaarsstudenten Elektromechanica van de Hogeschool PXL hebben de afgelopen weken het technische onderhoud van hun campus in Diepenbeek uitgevoerd. Het project is enerzijds een praktijkgerichte meeloopstage voor de studenten en zorgt tegelijk voor een kostenbesparing, zo laat de hogeschool weten in een perscommuniqué.

tmas

Het preventieve onderhoud van de schakelkasten bij de Hogeschool PXL was tot dusver een klus voor een externe firma. "Dat betekende telkens een aantal dagen werk en een kostenplaatje van om en bij de 3.000 euro", zegt campusbeheerder Roger Vrancken. "Maar nu zien we een opportuniteit in het doorschuiven van deze taken naar de studenten Elektromechanica uit de afstudeerrichting Onderhoudstechnologie. Ze kunnen praktijkervaring opdoen in het kader van een extra meeloopstage. Dit uiteraard onder deskundige begeleiding."

De studenten hebben de afgelopen weken onder meer infraroodmetingen in de elektrische schakelkasten uitgevoerd, en zelf een nieuwe, kleine installatie met zonnepanelen en micro-invertoren op het dak van de campus in Diepenbeek geplaatst. Het project werd door alle partijen positief geëvalueerd, en zal dus worden verdergezet. "Het geld dat we hiermee uitsparen, kunnen we investeren in ons onderwijs, onderzoek en in voorzieningen voor onze studenten", aldus algemeen directeur Ben Lambrechts.

Belga


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio