Drie Limburgse studenten in Leuven overvallen in week tijd

Een 19-jarige jongeman uit Zonhoven is maandagnacht in hartje Leuven op straat overvallen. Vorige week woensdag werd al een 20-jarige student uit Heusden-Zolder overvallen in de universiteitsstad en een 22-jarige student uit Heusden-Zolder overkwam donderdagnacht hetzelfde.

mceulemans

De jongeman uit Zonhoven werd aangepakt in de Krakenstraat, een zijstraatje van de Oude Markt. Een groepje van vijf personen kwam rond hem staan en eiste zijn gsm. Omdat de jongeman blijkbaar niet snel genoeg zijn mobieltje afgaf, haalde één van de daders de gsm zelf uit de broekzak van het slachtoffer waarop de daders razendsnel wegstoven. De Zonhovenaar, die bij het voorval ongedeerd bleef, liep de daders nog achterna maar kon hen niet meer inhalen.

In de Krakenstraat is dinsdagochtend ook een 22-jarige jongeman uit Heverlee (Leuven) overvallen. De daders vroegen hem om sigaretten maar toen ze die niet kregen begonnen ze op hem te slaan en te stampen. In de schermutseling werd de gsm van het slachtoffer gestolen. De vrienden van de jongeman die tussenbeide kwamen, deelden ook flink in de klappen. De overvallen jongeman moest voor verzorging naar het ziekenhuis.

Groepen

"De jongste maanden stellen wij een verhoogd aantal diefstallen met geweld vast in het uitgaansleven van Leuven", zegt Stephanie Gille, woordvoerster van de Leuvense politie.

Van begin januari tot nu gebeurden er 58 feiten. De meeste van deze feiten gebeuren tussen 20 uur 's avonds en 6 uur 's nachts vooral op donderdag, vrijdag en zaterdag, typisch de drukste uitgangsavonden in Leuven. Het merendeel van de feiten gebeuren in het centrum van Leuven in de omgeving van de Oude Markt", Gille.

De daders zijn bijna altijd in groep. Ze vermijden daarbij meestal de plaatsen waar camera's hangen. Ze kiezen hun slachtoffers ook heel doelbewust uit. Het gaat zeer vaak over jongeren die onder invloed zijn van alcohol en hierdoor een erg gemakkelijk slachtoffer zijn. Helaas geven ze aan de politie vaak slechts een vage beschrijving van de daders, wat het niet eenvoudig maakt de daders op te sporen.


Bent u als student in Leuven benaderd of zelfs overvallen geweest de afgelopen weken? Laat het ons weten via hier@reageren.be. Vermeld aub uw naam en telefoonnummer.

TB

Aangeboden door onze partners