Carnavalsgroep deelt condooms uit aan kinderen

In de Limburgse gemeente Zonhoven zijn verschillende ouders verontwaardigd omdat een carnavalsgroep zondag condooms uitdeelde aan kinderen. Schepen van Feestelijkheden Henri Schraepen zegt dat hij daar niet van op de hoogte was, maar dat hij alleszins niet kan lachen om het initiatief.

mceulemans

Een van de deelnemende groepen aan de carnavalstoet in Zonhoven deelde zondag condooms uit. Maar niet enkel volwassenen zouden die voorbehoedsmiddelen ontvangen hebben. Volgens verschillende verontruste ouders kregen ook kinderen condooms overhandigd, met de boodschap "die aan hun papa te geven".

Onbegrip

De ouders kondigden maandag aan de organisatie (SCV De Zonneridders) en burgemeester daarover te zullen aanspreken. "De kinderen waren uiteraard nieuwsgierig naar de inhoud van het pakje", zegt een moeder die langs het parcours stond. "Sommigen waren zelfs boos omdat ze het kleurrijke cadeautje niet mochten bijhouden.

Dan moet je dus ineens met een uitleg op de proppen komen. Maar ik kies liever zelf wanneer ik begin met mijn kinderen seksuele voorlichting te geven. Ik, en vele ouders die in mijn buurt stonden, vind dat zoiets niet door de beugel kan."

Klachten onderzoeken

"Ik ben niet op de hoogte van het voorval", zo reageert schepen van Feestelijkheden Henri Schraepen. "Als er klachten over binnenkomen, zullen we die zeker onderzoeken. Ik kan er niet om lachen en pleit voor het opnemen van een extra regel in het stoetreglement, waarbij het verboden wordt om voorwerpen uit te delen die aanstootgevend kunnen zijn."

Belga, archieffoto