Gsm-hoesje vermindert straling

Print
Gsm-hoesje vermindert straling

Gsm-hoesje vermindert straling

De geruchten dat gsm-stralingen kanker verwekken, doen al langer de ronde. Maar het Nederlandse technologiebedrijf RADYGO heeft een oplossing tegen het verspreiden van die stralingen. Zij brengen een hoesje op de markt dat de straling van mobiele telefoons grotendeels tegenhoudt.

Volgens het Amsterdamse bedrijf verspreiden toestellen straling als een bol ter grootte van een voetbal. Dit gebeurt iedere 900 milliseconden. Het nieuwe beschermhoesje vermindert de grootte van de voetbal en reduceert het naar de grootte van een golfbal. Dat schrijft de Nederlandse krant Sp!ts. Daarmee vermindert de beschermhoes gezondheidsrisico's.

De Universiteit van Utrecht nodigt 8.000 huisartsen uit om straling-klachten van patiënten door te geven voor een onderzoek naar 'elektrogevoeligheid'. Het onderzoek wordt uitgevoerd samen met GGD Amsterdam, de lokale gezondheidsdienst.

De hoesjes komen uit Japan, waar ze al langer verkrijgbaar zijn. Nederlanders kunnen het hoesje kopen vanaf 29,95 euro.

In België is het sinds dit weekend voor telefoonbedrijven verplicht om bij aankoop van een smartphone te vermelden hoeveel straling de mobiele telefoon uitzendt.

Lara Meyers

Foto Belga