Nieuwe gevangenis in Beveren kampt met gebreken

Print
Nieuwe gevangenis in Beveren kampt met gebreken

Nieuwe gevangenis in Beveren kampt met gebreken

Sloten die stuk zijn, luikjes in de deuren die te hoog zijn of niet op slot kunnen, waterlekken... De gevangenis in Beveren die over twee weken opent, kampt nog met heel wat kinderziekten.

De voorbije weken was al gebleken dat er problemen waren met de deuren en sloten. Afgelopen weekend, tijdens een grote 'test' met honderd vrijwilligers in de gevangenis, werden die euvels bevestigd. Een aantal sloten is gewoon stuk. De deuren en sloten die nog wel werken moeten uiterst behoedzaam open en dicht worden gedaan of het loopt fout.

Nog zo'n probleem zijn de luikjes in de deuren. Die moeten normaal op slot kunnen, maar de sloten zijn nog niet geïnstalleerd. Bovendien zijn die luikjes iets te hoog aangebracht. Personeelsleden van 1.60 meter kunnen er niet doorkijken. De optie om alleen personeel van 1.70 meter in te zetten, werd door de vakbonden van tafel geveegd.

Tijdens het testweekend vond nog een opmerkelijk incident plaats. Gelegenheidsgevangene Hans Meurisse, directeur-generaal van het gevangeniswezen, viel uit zijn geplande rol van brave gevangene en zorgde voor vandalisme. Directie en personeel zaten in een lastig parket, maar reageerden wel door hun grote baas op streng regime te zetten.

Lees meer in uw krant.

SVN, SARE, AK