"Hij greep me bij de nek en sleepte me in mijn pyjama over de vuilnisbakken heen"

Het is de promocampagne die Pieter Loridon (40) voor zichzelf voert op internet, die Zoë Van Gastel (30) heeft doen spreken. "Walgelijk alsof hij nu doet dat hij het slachtoffer is", getuigt een moe getergde Zoë aan Story.

De relatie tussen Pieter en Zoë zat volledig scheef. Jaloezie, bedrog, agressie, allemaal zaken die het voor Zoë teveel maakten. "Ik was nog maar een schim van het vrolijke meisje dat ik ooit was geweest", vertelt Zoë.

Kopstoot

De bal ging aan het rollen toen Pieter Loridon Zoë op straat een kopstoot gaf. De vrouw was het gedrag van hem zo beu dat ze klacht indiende, en die klacht onderschepte een magazine dan weer."Na die bewuste kopstoot riep hij: "Ik maak je kapot!" Hij nam mijn autosleutels af en ik ben hevig huilend hulp gaan vragen in een winkel. Toen heb ik klacht ingediend tegen Pieter", gaat Zoë verder.

Anderhalf jaar geleden zou er ook een zwaar geval van agressie zijn gebeurd in de twee hun relatie. "Pieter dacht toen dat ik hem bedroog. Hij heeft mij bij mijn nek gepakt, en over de vuilbakken gesleurd. Ik ben toen in pyjama naar de politie gevlucht en zij hebben mij begeleid om mijn spullen te gaan halen. Ik heb toen geen klacht ingediend omdat ik heisa zoals dit wou vermijden", aldus Zoë.

Bedrog

Zoë heeft dit jaar nog Kerst gevierd met Pieter. Toen heeft hij haar een citytrip naar Kopenhagen cadeau gedaan. "Daar betrapte ik hem op afspreken met een andere vrouw, terwijl die citytrip mijn cadeau was. Hij heeft toen wel 5 verschillende verhalen gegeven."

Eerder al willen weggaan

Het is niet te snappen dat iemand die zo behandeld wordt door haar vriend nog bij hem blijft wonen. "Ik heb geprobeerd om weg te gaan, maar door al die ruzies was ik denk ik uitgeput. Pieter kan ook goed manipuleren, soms was hij dan ineens lief. Hij zei dan dat hij zou veranderen. Elke keer dacht ik: Zou het? Misschien moet ik hem nog een kans geven. Maar dat is nu voorbij", besluit Zoë.

Pieter wil intussen geen reacties geven.

Photo News / Evelien Geboers