Mboyo: "In één uur meer bijgeleerd dan in laatste maanden" (video)

De snaar van 'Petit Pelé' Mboyo heeft Emilio Ferrera blijkbaar meteen geraakt. De Genkse recordaankoop vloog er op de eerste trainingsdag onder de nieuwe coach als een bezetene in.

fvranckx

Tijdens de training tackelde hij in zijn enthousiasme Camus, in een kort interview achteraf zijn ex-coach. “Geen slecht woord over Mario Been. Maar ik heb vandaag in één uur meer bijgeleerd dan in de voorbije maanden.”

Mboyo herpakte zich na zijn verrassende openingszin. “Sorry, maar ik ben nu eenmaal emotioneel. Dat verklaart ook mijn gedrag van zondagavond. Ik was kwaad, heel kwaad. In de eerste plaats op mezelf. Daarom heb ik verkeerd gereageerd en ben ik in een vlaag van woede naar huis gereden. Daarom heb ik maandag meteen mijn excuses aangeboden bij mijn ploegmaats. En bij Mario Been. Mijn woede was niet op hem gericht, ik heb nooit een probleem met hem gehad."

Maar de aanvaller steekt dus niet weg dat hij dolgelukkig is met de komst van Emilio Ferrera. Een trainer naar zijn hart… “Vandaag (dinsdag, nvdr.) kregen we meteen uur theorie, het was voor iedereen meteen duidelijk wat de plannen zijn. Dat vond je ook terug in de training. Geen wedstrijdjes elf-tegen-elf, wel tactische oefeningen. Dat ligt mij, omdat ik altijd en overal wil bijleren. Onder dit soort trainers heb ik altijd mijn beste niveau gehaald.”

Lees het volledige interview vandaag in Het Belang van Limburg.

Bekijk ook het interview van TVL met Mboyo:

MG, Foto PN