Samsung stelt Galaxy S5 en twee slimme horloges voor

Print
Samsung stelt Galaxy S5 en twee slimme horloges voor

Samsung stelt Galaxy S5 en twee slimme horloges voor

De Koreaanse elektronicareus Samsung stelde de nieuwe Galaxy S5-smartphone en twee slimme horloges voor op het Mobile World Congress in Barcelona. Het was al een tijd geleden dat Samsung nog zo'n grootschalige lancering organiseerde en er was dan ook veel belangstelling.

We wisten al dat de Samsung Galaxy S5 een schermgrootte van 5 inch en een camera van 16 megapixels zou krijgen. De camera kreeg extra snufjes, zoals een snellere autofocus, filmen in 4K-resolutie en de mogelijkheid om de achtergrond van een foto onscherp te maken.

Hoewel er flink wat gelijkenissen zijn tussen de Galaxy S4 en S5, is de achterkant van de smartphone anders. Samsung kreeg in het verleden al veel kritiek op het goedkoop aanvoelend plastic aan de achterkant. Bij de S5 is er een zacht geperforeerde achterkant waardoor je een betere grip zou hebben. Ook zou het op deze manier natuurlijker aanvoelen.

De Koreanen hebben opgelet bij de voorstelling van de iPhone 5S, want ook zij hebben een vingerafdrukkenscanner op de smartphone gezet. Daarmee kun je je gegevens beveiligen en mobiele betalingen uitvoeren. Samsung werkte daarvoor samen met PayPal. Ook zullen de Galaxy-smartphones stof- en waterbestendig zijn.

Gadgets

Samsung houdt zich niet enkel bezig met het produceren van smartphones. Op het Mobile World Congress stelde Samsung ook twee slimme horloges voor: de Gear 2 en de Samsung Gear Fit. De Gear Fit is vooral bedoeld voor sporters. Beide horloges hebben een polsslagmeter. Ook de Galaxy S5-smartphone heeft zo een polsslagmeter. Het is de eerste smartphone die dat heeft.

De nieuwe Samsung-smartphones zullen vanaf april in de winkel te verkrijgen zijn.

DIBE

Foto AFP