Binnenkort ook bellen met WhatsApp

Print
Binnenkort ook bellen met WhatsApp

Binnenkort ook bellen met WhatsApp

WhatsApp gaat later dit jaar spraakdiensten toevoegen aan de populaire app voor berichten en foto's. Gebruikers kunnen hun contacten dan via een internetverbinding opbellen. Dat maakte topman Jan Koum van WhatsApp maandag bekend op het Mobile World Congress in Barcelona. Whatsapp werd vorige week opgekocht door Facebook.

De app gaat daarmee de concurrentie aan met onder meer Skype, de BBM-messenger van BlackBerry, Viber en KakaoTalk, een app die in Azië erg populair is. Die bieden al langer spraakdiensten aan. De dienst wordt volgens Koum als eerste beschikbaar gemaakt voor de Android- en iOS-versie van WhatsApp, later volgen de telefoons van Nokia (Windows Phone) en BlackBerry.

WhatsApp heeft inmiddels wereldwijd zowat 465 miljoen actieve gebruikers. Het bedrijf wil overeenkomsten sluiten met telecombedrijven, die klanten vervolgens de mogelijkheid kunnen geven de dienst tegen een speciaal tarief te gebruiken. De eerste deal zou het bedrijf hebben gesloten met E-Plus, het Duitse dochterbedrijf van KPN dat later dit jaar naar verwachting wordt verkocht aan het Spaanse Telefónica.

Met de app kan de gebruiker gratis via het internet berichten, foto's en filmpjes versturen.

Foto Photo News