116 artsen tegen bouw nieuw ziekenhuis in Hasselt

Print
116 artsen tegen bouw nieuw ziekenhuis in Hasselt

116 artsen tegen bouw nieuw ziekenhuis in Hasselt

Hasselt - De vzw Medische Raad van het Jessa Ziekenhuis en 116 artsen hebben elk afzonderlijk bezwaar ingediend tegen de bouw van een nieuw ziekenhuis op de Salvatorcampus in Hasselt. Zij zien het ziekenhuis liever in Diepenbeek komen.

Tot gisteren konden burgers en gemeenten bezwaar indienen tegen het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) Hasselt-Genk. Het GRUP bepaalt op welke plaatsen Hasselt en Genk de volgende jaren mogen groeien en daarvoor worden zones van bestemming veranderd.

Zo wordt landbouwgebied omgezet in ruimte voor bedrijvigheid om de IKEA naar Hasselt te halen. Op dezelfde manier wordt het ruimtelijk kader gecreëerd voor het nieuwe ziekenhuis in Hasselt.

Ondertussen zijn er al minstens 175 bezwaren ingediend. Het meest opvallende protest komt van de 116 dokters van het Jessa Ziekenhuis, een derde van het artsenbestand. Zij hebben grote twijfels bij de ontsluiting van het nieuwe ziekenhuis in Hasselt. Voor hen is de oppervlakte veel te klein. Ze vinden ook dat de aanwezigheid van de universiteit in Diepenbeek een groot voordeel is.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.
TvD/DJ, Foto KH: De huidige campus Jessa in Hasselt. Eén derde van de dokters wil het nieuwe ziekenhuis in Diepenbeek.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio