thumbnail: null
thumbnail: null

Dezelfde verf maar twee verschillende tinten grijs

Rudi Billen (51) uit Heers en zijn vrouw hadden bijna het hele huis geverfd. Het had hen wekenlang hun vrije tijd gekost, maar het resultaat mocht er zijn. Toen kwam het laatste loodje: de woonkamer annex eethoek... Omdat die perfect moesten zijn, lieten ze een echte schilder aanrukken. En toen liep het mis.

fvranckx

"Pas nadat de verf was opgedroogd, merkte ik een kleurverschil op. De ene helft van mijn woonkamer was donkergrijs, de andere helft lichtgrijs. Ik had nochtans potten met hetzelfde grijs gekocht: ‘Relaxed Spirit'".

Batches

Na intern overleg stuurt AkzoNobel, producent van de Levis verf (Colores del Mundo), een verfexpert ter plaatse.

“Wij maken onze verf in batches, die telkens goed zijn voor duizenden liters. Als een batch opgebruikt is, maken we een nieuwe. Tussen de batches kunnen dus nuanceverschillen optreden”, zegt expert Dominique Van den Driessche.

“Als je toevallig de laatste pot van een oude batch koopt en de eerste pot van een nieuwe, dan kan je een kleurverschil hebben. De kans dat dit gebeurt, is zeer klein. Je kan het vermijden door de inhoud van de verfpotten te mengen. Iets wat een echte vakman steeds doet.”

Akzo-Nobel komt met een finaal voorstel: Ofwel laat Rudi zijn woonkamer herschilderen, ofwel stemt hij in met vouchers ter waarde van 650 euro. Daarmee kan Rudi de verf kopen die nodig is om zijn woonkamer en keuken zelf te laten herschilderen. Rudi is uitermate tevreden met het voorstel.

Lees het volledige artikel vandaag in Het Belang van Limburg.

GW, Foto KH

Aangeboden door onze partners