Belg met miljoen euro in kofferbak opgepakt in Nederland

Print
Belg met miljoen euro in kofferbak opgepakt in Nederland

Belg met miljoen euro in kofferbak opgepakt in Nederland

In het Nederlandse Capelle aan den IJssel is dinsdag een enorme hoeveelheid geld onderschept. Het gaat om meer dan 2,5 miljoen euro aan contanten, zo heeft het Openbaar Ministerie vrijdag gemeld. Het geld kwam vermoedelijk uit drugshandel en moest worden witgewassen. De politie heeft vijf verdachten aangehouden.

Bij een van hen, een 49-jarige Belg, werd in de kofferbak van zijn auto een sporttas met 1 miljoen euro gevonden. Hij had het geld opgehaald bij een bedrijfspand, dat door een van de andere verdachten werd gehuurd. Op de parkeerplaats van het bedrijventerrein hield de politie een 39-jarige Amsterdammer aan. In zijn auto bleken tassen te staan met ook nog eens bijna 1 miljoen euro.

Terwijl de politie het pand doorzocht, kwam een 42-jarige Rotterdammer naar binnen. In zijn auto vond de politie 600.000 euro. In het pand zijn behalve geldtelmachines ook twee vuurwapens gevonden, waarvan eentje geladen in een bureaulade lag. Het andere was verstopt in het plafond. De vijf verdachten zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle.

De politie hield het terrein in de gaten omdat er aanwijzingen waren dat er criminele activiteiten plaatsvonden, aldus een woordvoerder van het Landelijk Parket.

Belga, Archieffoto